Dobry posiłek w Szpitalu

Żywienie jest integralną częścią procesu leczniczego. Nieodpowiednie odżywienie organizmu, otyłość jak i niedożywienie, ma niekorzystny wpływ na efektywność leczenia oraz zwiększa ryzyko występowania powikłań i skutkuje dłuższym pobytem w szpitalu.
Serwowane posiłki są przygotowywane ze szczególną starannością i zachowaniem wszelkich zasad jakości i bezpieczeństwa żywności, zgodnymi z normami ISO. Posiłki dostarczają odpowiedną ilość energii i mikroskładników, dostosowaną indywidualnie do potrzeb pacjentów.

Wszystkie informacje dotyczące tygodniowego menu, wartości energetycznej posiłków jak i zawartych alergenów są dostępne dla pacjentów, na oddziałach szpitalnych.

Lista alergenów
22.01.2024 nastąpiła zmiana dodatku owocowego na dietę lekkostrawną z banana na pomarańcz.

 

Menu od 01.04.2024r. do 07.04.2024r. (plik w formacie PDF)

Menu od 08.04.2024r. do 14.04.2024r. (plik w formacie PDF)

Menu od 15.04.2024r. do 21.04.2024r. (plik w formacie PDF)

Menu od 22.04.2024r. do 28.04.2024r. (plik w formacie PDF)

Menu od 29.04.2024r. do 05.05.2024r. (plik w formacie PDF)

Lista alergenów

 

Menu od 26.02.2024 r. do 03.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 04.03.2024 r. do 10.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 11.03.2024 r. do 17.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 18.03.2024 r. do 24.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 25.03.2024 r. do 31.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Lista alergenów

 

Menu od 29.01.2024 r. do 04.02.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 05.02.2024 r. do 11.02.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 12.02.2024 r. do 18.02.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 19.02.2024 r. do 25.02.2024 r. (plik w formacie PDF)

Menu od 26.02.2024 r. do 03.03.2024 r. (plik w formacie PDF)

Lista alergenów