Dobry posiłek w Szpitalu

Żywienie jest integralną częścią procesu leczniczego. Nieodpowiednie odżywienie organizmu, otyłość jak i niedożywienie, ma niekorzystny wpływ na efektywność leczenia oraz zwiększa ryzyko występowania powikłań i skutkuje dłuższym pobytem w szpitalu.
Serwowane posiłki są przygotowywane ze szczególną starannością i zachowaniem wszelkich zasad jakości i bezpieczeństwa żywności, zgodnymi z normami ISO. Posiłki dostarczają odpowiednią ilość energii i mikroskładników, dostosowaną indywidualnie do potrzeb pacjentów.

Wszystkie informacje dotyczące tygodniowego menu, wartości energetycznej posiłków jak i zawartych alergenów są dostępne dla pacjentów, na oddziałach szpitalnych.

Lista alergenów
22.01.2024 nastąpiła zmiana dodatku owocowego na dietę lekkostrawną z banana na pomarańcz.

 

Menu od 31.03.2025r. do 06.04.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 07.04.2025r. do 13.04.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 14.04.2025r. do 20.04.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 21.04.2025r. do 27.04.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 28.04.2025r. do 04.05.2025r. (plik w formacie PDF)

Lista alergenów

Menu od 17.02.2025r. do 02.03.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 03.03.2025r. do 16.03.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 17.03.2025r. do 23.03.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 24.03.2025r. do 30.03.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 31.03.2025r. do 06.04.2025r. (plik w formacie PDF)

 

Lista alergenów

Menu od 27.01.2025r. do 02.02.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 03.02.2025r. do 09.02.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 10.02.2025r. do 16.02.2025r. (plik w formacie PDF)

Menu od 17.02.2025r. do 02.03.2025r. (plik w formacie PDF)

 

Lista alergenów